Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Расевич І$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
|
1. |
Расевич І. В. Особливості продукування етилену проростками Phaseolus vulgaris L. та Zea mays L. за дії абіотичних стресових чинників [Електронний ресурс] / І. В. Расевич, І. В. Косаківська // Физиология растений и генетика. - 2015. - Т. 47, № 4. - С. 354-360. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2015_47_4_12 За допомогою методу газової хроматографії досліджено особливості продукування етилену проростками квасолі (Phaseolus vulgaris L.) сорту Білозерна і гібрида кукурудзи (Zea mays L.) Буковинський T11 за дії абіотичних стресових чинників: короткочасних теплового й холодового, тривалого сольового та комбінованих стресів. Виявлено неспецифічні (спільні для всіх стресорів і досліджуваних видів) і специфічні (притаманні окремому виду рослини й стресора) особливості продукування етилену проростками Phaseolus vulgaris L., Zea mays L. на ранніх етапах вегетації. Інтенсивність продукування етилену за впливу абіотичних стресорів змінювалась у такій послідовності: тривалий сольовий стрес <$E>>> короткочасний тепловий стрес <$E>>> короткочасний холодовий стрес <$E>>> сольовий стрес + тепловий стрес <$E>>> сольовий стрес + холодовий стрес <$E>>> контроль. Одержані результати свідчать, що в проростках однодольних рослин Zea mays L. у порівнянні з дводольними рослинами Phaseolus vulgaris L. етилен продукується активніше як за контрольних, так і за стресових умов.
| 2. |
Расевич І. Вплив температурних стресів на білки різних органів проростківZea mays L. на ранніх етапах вегетативного розвитку [Електронний ресурс] / І. Расевич // Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Інтродукція та збереження рослинного різноманіття. - 2013. - Вип. 31. - С. 52-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKNU_ItZ_2013_31_23
| 3. |
Расевич В. В. Вплив густоти та мінерального живлення на продуктивність гібридів кукурудзи в умовах Центрального Лісостепу [Електронний ресурс] / В. В. Расевич, Н. В. Шагурська, І. В. Расевич // Збірник наукових праць Національного наукового центру "Інститут землеробства НААН". - 2017. - Вип. 1. - С. 117-126. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/znpzeml_2017_1_13
| 4. |
Расевич І. В. Особливості трансферу технологій сільськогосподарського виробництва України [Електронний ресурс] / І. В. Расевич // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2021. - № 3. - С. 12-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2021_3_3 Трансфер є необхідним інструментом існування інноваційної діяльності, мета якої - передача знань і досвіду. Розглянуто стадії трансферу технологій у сільськогосподарському виробництві України, обгрунтовано необхідність посилення інноваційно-орієнтованому розвитку аграрної галузі. Розглянуто проблеми функціонування мереж трансферу технологій в Україні. Опираючись на досвід інновацій останніх років, продемонстровано, що ефективні варіанти передачі технологій у сільськогосподарському виробництві базуються на потенціалі наукових та освітніх установ АПК. Підкреслено важливість щорічного державного фінансування і підтримки наукових досліджень, що має безпосередній вплив на науковий рівень та якість інновацій. Надано практичні рекомендації, які сприяють інноваційному розвитку не лише сільськогосподарського виробництва, а також впливають на реформування ринкової інфраструктури в АПК та значно посилять роль наукових та дослідних установ у сфері наукового забезпечення. Отже, тільки інноваційний розвиток - єдина передумова забезпечення економічної незалежності країни, що дасть можливість скоротити прірву між нашою країною та передовими державами. Сучасна економічна ситуація зумовлює нові вимоги до інноваційних процесів. Натепер в Україні на жаль існує великий відрив потреб науки і техніки над можливостями сучасного виробництва. Також відсутній системний підхід до управління інноваційним розвитком та процесами, що пов'язано із недосконалістю та нестабільністю законотворчої діяльності державних органів. Всебічне керування інноваційним розвитком сільськогосподарського виробництва повинно розв'язати ці проблеми, що дасть змогу перейти на новий рівень економічного зростання та створить сприятливі умови для розвитку, збереження і використання вітчизняного інноваційного потенціалу.
| 5. |
Расевич І. В. Інновації як головний фактор розвитку сільського господарства на регіональному рівні [Електронний ресурс] / І. В. Расевич, О. В. Демиденко // Землеробство та рослинництво: теорія і практика. - 2022. - Вип. 4. - С. 81-90. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zemroc_2022_4_12
|
|
|